Броят на новозаразените с коронавируса в Турция, където бяха отменени

...
 Броят на новозаразените с коронавируса в Турция, където бяха отменени
Коментари Харесай

Увеличава се броят на новозаразените с COVID-19 в Турция

 Броят на новозаразените с ковид в Турция, където бяха анулирани съвсем всички ограничаващи ограничения, продължава да се усилва, оповестяват турските медии.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 937
Увеличаването на броя на заболелите се дължи както на неналичието на ограничаващи ограничения, по този начин и на разпространяването на разновидността BA.5 на ковид (около 80 % от случаите). За последния месец и половина се следи неколкократно нарастване на случаите. В края на юли бе обявено за осемкратно нарастване на броя на инфектираните по отношение на началото на месеца. 

Тревожна е и наклонността на увеличението на смъртните случаи в резултат на ковид.

Експертите приканват хората да носят защитни маски на закрито и навън (ако се намират на многолюдни места). 

Левент Яманел, член на Научния съвет за битка с ковид, съобщи неотдавна, че разновидността BA.5 се популяризира " 4-5 пъти по-бързо " от Омикрон и може да бъде мощно инфектиран навън, писа в. " Сабах ".

Според Фарук Йорулмаз, професор от Тракийския университет, увеличението на броя на случаите на КОВИД-19 способства за разновидностите на вируса. Той също прикани хората да носят маски. Йорулмаз добави, че новият вид (BA.5) визира и имунизирани лица, въпреки и в по-малка степен, показва в. " Хюриет дейли нюз ".

Във връзка с идното начало на образователната година (на 12 септември - бел. ред.) специалистът посочи, че е значимо да се носят маски в учебните заведения. 

Училищните управления би трябвало да подсигуряват, че учениците учат и играят, без да смъкват защитните маски, сподели Йорулмаз.

Експертът напомни, че една от най-важните защитни ограничения за отбрана от вируса са имунизациите.

Въпреки нарастването на броя на случаите на КОВИД-19 министерството на опазването на здравето на Турция не обновява постоянно данните за новозаразените в страната. Последните публични данни са за интервала 8-14 август, когато са били регистрирани 143 778 нови случаи и 342-ма умряли. Над 100 400 души в Турция са изгубили борбата с ковид от началото на пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР